Klapisäkit - Miksi ne tehostavat polttopuiden käsittelyä?

Julkaistu: 22.02.2024

Polttopuiden käyttö on ekologinen ja taloudellinen tapa lämmittää kotia, mökkiä tai saunaa. Mutta miten voi helpottaa polttopuiden varastointia, kuivaamista ja kuljettamista? Tässä artikkelissa tutustumme siihen, miksi klapisäkit ovat polttopuiden ystävän paras valinta ja mitä erilaisia vaihtoehtoja niistä löytyy.

 

Mitä klapisäkit ovat?

Klapisäkit ovat erityisesti polttopuita varten suunniteltuja säkkejä, jotka ovat kestäviä, hyvin ilmastoituvia ja UV-säteilyä kestäviä. Niiden avulla polttopuiden käsittely, varastointi ja kuivaus sujuvat mutkattomasti. Klapisäkit on helppo siirtää trukilla tai traktorilla, ja ne voidaan pinota siististi varastoon tai ulos.

Yleisesti klapisäkit valmistetaan joko kudotusta polypropeenista tai verkkoaineesta. Kudotut säkit ovat tiiviitä ja suojaavat polttopuita kosteudelta ja lialta. Verkkomalliset säkit ovat erittäin hengittäviä ja edistävät polttopuiden kuivumista nopeuttamalla ilmankiertoa. Lisäksi verkkosäkeissä saattaa olla suojaläppä, joka estää sadeveden pääsyn sisään.

Klapisäkkeissä on yleensä neljä nostolenkkiä, joiden avulla niitä on helppo nostaa ja siirtää. Joissakin malleissa on myös kaatolenkit, joiden avulla säkkiä voi kallistaa ja tyhjentää helposti. 

 

Miksi valita klapisäkit?

Klapisäkeillä on useita etuja polttopuiden käsittelyssä:

  • Ajan ja Vaivan Säästö: Klapisäkkejä voi täyttää suoraan klapikoneella tai pakkauslaitteella, mikä säästää aikaa ja vaivaa. Niitä on myös helppo kuljettaa autolla, peräkärryllä tai kuorma-autolla. Osa klapisäkeistä on myös monivuotisia eli niitä voi käyttää useamman kerran.
  • Polttopuiden Laadun Parantaminen: Klapisäkit suojaavat polttopuita homeelta, sieniltä, hyönteisiltä ja muilta tuholaisilta. Lisäksi ne edistävät polttopuiden kuivumista, mikä parantaa palamista ja vähentää savua ja nokea.
  • Turvallisuuden ja Siisteyden Lisääminen: Klapisäkit vähentävät polttopuiden putoamisen ja leviämisen riskiä sekä pitävät ne puhtaina. Ne ovat myös paloturvallisempia kuin avoimet polttopuupinot.
  • Helppous Myynnissä ja Ostossa: Klapisäkkejä voi myydä valmiiksi mitattuina ja hinnoiteltuina, mikä helpottaa niiden ostamista ja myyntiä.

 

Erilaiset klapisäkit

Klapisäkkejä on saatavilla eri kokoisina, muotoisina ja väreinä. Yleisimmät koot ovat 1 m³, 1,5 m³ ja 2 m³, ja säkit voivat olla joko neliön tai suorakulmion muotoisia. Saatavilla on myös pienempiä kymmenien litrojen malleja jotka sopivat hyvin yksityiskäyttöön tai klapienpakkaamiseksi mukaan esimerkiksi mökille tai nuotioretkelle.

Valintaa ohjaavat muun muassa:

  • Polttopuiden Määrä ja Koko: Valitse säkki, johon mahtuu tarpeeksi polttopuita ja huomioi niiden pituus.
  • Kuivaus- ja Varastointiolosuhteet: Ulkona kuivatessa kannattaa valita ilmastoitu verkkosäkki, sisätiloihin taas tiiviimpi kudottu säkki.
  • Kuljetus- ja Käsittelytapa: Valitse kestävä säkki, joka sopii käyttötarpeisiisi.

 

 

Yhteenveto

Klapisäkit ovat polttopuiden käsittelyn helpottajia, jotka tarjoavat monia etuja ekologisuudesta ja käytännöllisyydestä turvallisuuteen ja siisteyteen. Valitse sopiva säkki käyttötarpeidesi ja olosuhteiden mukaan, ja nauti vaivattomasta polttopuiden käytöstä.

 
 

<< Edellinen

Ruohonleikkurin kausihuolto – näin pidät leikkurisi kunnossa

Ruohonleikkurin kausihuolto – näin pidät leikkurisi kunnossa

Seuraava >>

Auton akkuboosterit - mitä ne ovat ja miksi tarvitset niitä?

Auton akkuboosterit - mitä ne ovat ja miksi tarvitset niitä?