Pienet lämminvesivaraajat ja läpivirtauslämmittimet

Julkaistu: 04.05.2023

Lämpimän veden saatavuutta esimerkiksi mökillä tai autotallissa voi toteuttaa kahdella päävaihtoehdolla: lämminvesivaraaja tai läpivirtauslämmitin. Näitä laitteita voi käyttää suoraan pistorasiaan kytkettynä, ja ne ovat helppoja asentaa ja käyttää. Molemmilla vaihtoehdoilla on omat etunsa ja haittansa, joten miten tehdä valinta? Seuraavassa tekstissä vertailemme näitä kahta laitetta ja tuomme esiin seikkoja, joita kannattaa huomioida ennen ostopäätöstä.

 

Mikä on lämminvesivaraaja?

Lämminvesivaraaja on laite, joka varastoi vettä säiliöön ja pitää sen jatkuvasti lämpimänä. Se voi olla sähköllä toimiva. Pieni lämminvesivaraaja voi olla erillinen laite tai osa keskuslämmitysjärjestelmää.

 

Mikä on läpivirtauslämmitin?

Läpivirtauslämmitin on laite, joka lämmittää vettä vain silloin, kun sitä tarvitaan. Se ei varastoi vettä säiliöön, vaan kuljettaa sen lämmityselementin läpi ja toimittaa sen hanalle. Pieni läpivirtauslämmitin on sähköllä toimiva.

 

Mitkä ovat lämminvesivaraajan edut ja haitat?

Lämminvesivaraajan suurin etu on se, että se tuottaa tasaisesti ja luotettavasti lämmintä vettä. Sinun ei tarvitse odottaa veden kuumenemista hanalla, vaan voit nauttia heti haluamastasi lämpötilasta. Lisäksi pieni lämminvesivaraaja on helppo asentaa ja käyttää.

Lämminvesivaraajan suurin haitta on se, että se kuluttaa enemmän energiaa kuin läpivirtauslämmitin. Sinun täytyy maksaa siitä, että pidät vettä jatkuvasti kuumana säiliössä, vaikka et käyttäisi sitä usein. Lisäksi sinun täytyy varata tilaa säiliölle.

 

Mitkä ovat läpivirtauslämmittimen edut ja haitat?

Läpivirtauslämmittimen suurin etu on se, että se säästää energiaa ja tilaa. Se ei pidä vettä jatkuvasti kuumana eikä vie paljon tilaa seinällä tai kaapissa. Lisäksi se tuottaa riittävästi lämmintä vettä satunnaiseen käyttöön.

Läpivirtauslämmittimen suurin haitta on se, että se vaatii suuren tehon toimiakseen tehokkaasti.Lisäksi pieni läpivirtauslämmitin voi aiheuttaa vaihteluita veden lämpötilassa ja paineessa, jos useampi hana avataan samanaikaisesti.

 

Miten valita oikea laite?

Valinta riippuu monista tekijöistä, kuten mökkisi tai autotallisi koosta, vesikulutuksestasi, budjetistasi ja mieltymyksistäsi. Tässä on muutamia kysymyksiä, jotka voivat auttaa sinua päättämään:

  • Kuinka paljon tilaa sinulla on laitteelle?
  • Kuinka usein tarvitset lämmintä vettä?
  • Kuinka paljon olet valmis maksamaan energiakustannuksista?
  • Kuinka tärkeää sinulle on veden lämpötilan ja paineen vakaus?

Jos sinulla on pieni mökki tai autotalli ja tarvitset vain harvoin lämmintä vettä pieni läpivirtauslämmitin voi olla hyvä vaihtoehto sinulle. Se säästää tilaa ja energiaa ja tuottaa riittävästi lämmintä vettä tarpeisiisi.

Jos sinulla on iso mökki tai autotalli ja tarvitset usein lämmintä vettä, pieni lämminvesivaraaja voi olla parempi vaihtoehto sinulle. Se takaa tasaisen ja luotettavan veden saannin ja on helppo asentaa ja käyttää.


<< Edellinen

Vastakierrehylsyn käyttö - mikä se on ja miten se toimii?

Vastakierrehylsyn käyttö - mikä se on ja miten se toimii?

Seuraava >>

Näin pääset eroon hiiristä ja rotista - vertailussa erilaiset loukut ja karkottimet

Näin pääset eroon hiiristä ja rotista - vertailussa erilaiset loukut ja karkottimet