Vastakierrehylsyn käyttö - mikä se on ja miten se toimii?

Julkaistu: 26.04.2023

Oletko koskaan joutunut tilanteeseen, jossa haluat irrottaa mutterin tai pultin, mutta se on niin pyöristynyt, vaurioitunut tai ruostunut, että tavallinen hylsy ei pure siihen? Jos olet, tiedät kuinka turhauttavaa ja aikaa vievää se voi olla. Onneksi on olemassa ratkaisu: vastakierrehylsy.

Vastakierrehylsy on erikoishylsy, joka on suunniteltu irrottamaan pyöristyneet mutterit ja lukkomutterit. Vastakierrehylsyssä on kartiomallinen vasenkätinen kierre, joka kaivautuu vaurioituneen mutterin päähän, kun sitä kierretään vastapäivään. Näin hylsy saa paremman otteen mutterista ja voi kääntää sen auki.

Vastakierrehylsyn käyttö on helppoa ja turvallista. Tarvitset vain sopivan kokoisen vastakierrehylsyn, räikkävääntimen tai kiintolenkin ja mahdollisesti vasaran. Näin toimit:

  1. Valitse vastakierrehylsy, joka on hieman pienempi kuin vaurioitunut mutteri.
  2. Aseta hylsy mutterin päälle ja napauta sitä kevyesti vasaralla, jotta se istuu tiukasti paikalleen.
  3. Kiinnitä räikkävääntin tai kiintolenkki hylsyyn ja käännä sitä vastapäivään.
  4. Jatka kääntämistä, kunnes mutteri irtoaa.
  5. Jos vaurioitunut kiinnike jää hylsyyn kiinni, voit poistaa sen erityisellä lyöntituurnalla, joka kuuluu useimpiin vastakierrehylsysarjoihin.

Vastakierrehylsyn käyttö on siis tehokas ja nopea tapa irrottaa pyöristyneet kiinnikkeet ilman, että tarvitsee porata tai sahata niitä. Vastakierrehylsy säästää aikaa, vaivaa ja rahaa!

 


<< Edellinen

Vastakierretappi käyttö - miten irrottaa katkennut pultti?

Vastakierretappi käyttö - miten irrottaa katkennut pultti?

Seuraava >>

Pienet lämminvesivaraajat ja läpivirtauslämmittimet

Pienet lämminvesivaraajat ja läpivirtauslämmittimet