Minigolfrata terassille

Julkaistu: 18.08.2020

 

Halusin toteuttaa tyttären 5-vuotissynttäreille ohjelmaa noin 20 hengelle ja projektiksi valikoitui minigolfrata terassille. Otin kotiin Virtasenkaupan myymälän käytöstä poistetut terassimatot, joita oli sopivasti yhteensä n. 10 metrin verran kahdessa rullassa.

 

Rakentaminen alkoi kaikkein tärkeimmästä eli reiän teosta. Ruuvasin sopivan mittaisen laudan irti terassista ja tein ylimääräisestä terassilaudasta vastaavan kokoisen palan ja porasin siihen ensin 10 millisen aloitusreiän ja siitä pistosahalla lopullisen, hieman isomman reiän. Reikä on huomattavasti pienempi, kuin vaikka tavallisten minigolfratojen reiät.

 

 

Keittiöstä löytyi perunasalaattipurkki, jonka kanteen leikkasin saksilla reiän, naulasin sen lautaan kiinni ja liimasin lopuksi purkin pikaliimalla kiinni kanteen. Purkista tuli reiän kuppi, josta pallo on helppo nostaa ylös.

 

 

Reikä laudan päälipuolelta.

 

 

Kun lauta oli ruuvattu paikalleen, kohdistin maton sopivaan kohtaan terassia ja leikkasin saksilla mattoon aukon reiän kohdalle.

 

 

Rakentamisen aikana laudan kappaleita oli hahmoteltuna sinne tänne. Liukumäestä tuli aikuisten pelin aloituspaikka. Pallo laitetaan liukumaan liukumäkeä pitkin ja se vierii nurmikolle asti. Nurmelta pallo chipataan minigolfradan alkuun (kuvassa mustat esteet), josta matka jatkuu puttereilla. Aikuisten pelissä käytetään siis kahta eri mailaa. Lapsille helpotettu versio alkaa suoraan terassimatolta.

 

 

Radalle tuli muutama erikoiseste. Tässä pallo pitää saada valkoista ramppia pitkin ylös, mahtumaan aukosta ja valumaan ränniä pitkin noin metrin päähän. Aukosta tuli hieman ahtaahko ja tämä oli radan ehdottomasti vaikein este.

 

 

Vanerista rakennettu hyppyri, jonka kautta pallo piti pompauttaa jumppamatolle. Liian hidas lyönti tipauttaa pallon terassille tai valuu jumppamaton vasemmalta puolelta radan ohi. Liian kova lyönti puolestaan vie pallon jumppamaton yli. Tarkkuutta lyöntivauhtiin kaivataan.

 

 

Alumiinivanne, keppihevoset, hiekkalaatikon hiekka ja ylimääräiset golfpallot tulivat radalle lähinnä rekvisiitaksi.

 

 

Reiän luota löytyi löytyi myös kukkarekvisiittaa sekä hiekka"bunkkeri".

 

 

Tässä muutama kuva vielä valmiista radasta.

 

 

Terassimatto oli reunoista kohollaan (laudat alla). Silti siitä tipahti melko helposti ulos terassille tai nurmikolle.

 

 

Chippausalue näkyy kuvan oikeassa alanurkassa. Siitä pallo chipattiin mustaa laatikkoa/aurinkotuolia päin.

 

 

Radan loppupäässä oli vielä yksi hyppyri terassin reunalla, josta varomaton lyönti pudotti pallon helposti nurmelle. Reiän lähellä oli kumpu, joka ylitettiin kaikkeistaan 3 kertaa.

Sain ensiyrittämällä tulokseksi 28 lyöntiä. Muina pelikertoina lyöntejä ei enää laskettu vaan kukin pelaaja löi vuorotellen omaa palloaan ja ensimäisenä reikään päässyt oli voittaja. Veikkaisin päässeeni radan parhaimmillaan läpi n. 20 lyönnillä.

Kustannukset radan tekoon olivat tasan 0 euroa, pari käytettyä työtuntia, läjä nauloja sekä niittejä (maton kiinnitys reunalautoihin) ja pari tölkkiä Colaa.

Lopuksi vielä väyläesittely videolla:

 

 

-Mikko Virtanen


<< Edellinen

Vesijetti lehtipuhaltimesta, polkupyörän rungosta ja tynnyreistä

Vesijetti lehtipuhaltimesta, polkupyörän rungosta ja tynnyreistä

Seuraava >>

Amphibiowarre

AmphibiowarreOlethan liittynyt jo Härvelipostin tilaajaksi? Tilaajana saat ensimmäisenä tiedon uusista julkaistuista härveleistä. Tilaa härveliposti >>

Oletko suunnittelemassa uutta härveliä? Voisimmeko olla avuksi? Lue lisää härvelihakemuksesta >>