Vesijetti lehtipuhaltimesta, polkupyörän rungosta ja tynnyreistä

Julkaistu: 16.08.2020

 

 

Projekti lähti yksinkertasuudessaan siitä että olen touhukas ja paikallaan pysymätön ihminen, ja olen löytänyt rinnalleni samanhenkisen kumppanin. Meillä on melkein 2 kk vanha poika kotona ja olemme molemmat vanhemmat olleet nyt täysin kotona saman aikaisesti. Molemmilla rupesi seinät kaatumaan päälle ja ehdotin, että lähdetään hallille rakenteleen jotain typerää mitä voidaan rakentaa nolla budjetilla, molemmilla meillä oli siis rahat täysin loppu sillä hetkellä.

Menimme hallille koko perhe, minä, emäntä, poika ja koirat. Siinä vähän tutkimme mitä kaikkea roinaa on nurkkiin kertynyt ja yhtäkkiä saimme vain ahaa ajatuksen, että rakennetaampas polkupyörästä ja muovitynnyreistä ja lehtipuhaltimesta ajatustakin nopeampi vekotin, vähän kuin vesiskootteri, mutta koska ei ole rahaa niin täytyy tehdä itse, ja ei siinä ole mitään hauskaa jos ei saa koko poppoo touhuta ja rakennella yhdessä. Siitäpä se sitten alkoi muodostumaan, muutaman ajatuksen saattelemana videoiden ja kuvien mukaiseen lopputulokseen. 

 

 

Järvelle lähdettiin ilman tasapainotestejä, joten viimeisin muokkaus tehtiinkin rannassa, siirsimme painopistettä eteenpäin. Ainoastaan kantavuuslaskelmat olivat tehtyinä tuossa vaiheessa. Koneen nopeus ei oikein päätä huimaa, syynä ilmeisesti väärä alkuaine mitä käytimme. Tässä projektissa käytimmekin vain ilmaa, olisi tarvinnut haaroittaa ilmaputki ja ottaa siihen vettä mukaan, jotta vesi työntäisi eikä ilma, aivan kuten turbiinitkin toimivat.

Potkuriin olisi ollut myös värkit, se olisi tehty raivaussahasta, mutta turvallisuussyistä se ei ollut vaihtoehto, emme halunneet kenenkään telovan jalkojaan itsevalmistetulla silppurilla. Näin tämä syntyi, ilman suunnittelua, ilman piirrustuksia. Täysin abstraktisti ajateltuna, hetken mielihalusta sekä tavaroista, jotka löytyivät valmiiksi nurkista. Projektia varten emme ostaneet eurollakaan mitään lisää, ainoastaan käytimme olemassa olevia.

 

-Aukusti Riihimaki

 

Virtasenkauppa.fi tuki rakentajaa 50 € lahjakortilla. Lähetä oma tukihakemuksesi täältä.


Seuraava >>

Minigolfrata terassille

Minigolfrata terassilleOlethan liittynyt jo Härvelipostin tilaajaksi? Tilaajana saat ensimmäisenä tiedon uusista julkaistuista härveleistä. Tilaa härveliposti >>

Oletko suunnittelemassa uutta härveliä? Voisimmeko olla avuksi? Lue lisää härvelihakemuksesta >>