Kompressori

Julkaistu: 25.03.2021

 

 

Tämä osto-opas esittelee kompressorit ja niiden ominaisuudet. Nappaa vinkit talteen!

 

Kompressori eli kansankielellä kompura, tarjoaa ratkaisun moneen tilanteeseen. Kun harkitset kompressorin ostoa, on tärkeää tunnistaa käyttötarkoitus. Kompressoreiden valikoima on laaja, joten tässä vinkkejä valintatilanteeseen. 

Pieni kompressori sopii kodin pieniin remontteihin sekä esimerkiksi urheiluvälineiden täyttämiseen. Suurempi kompressori, jossa säiliön tilavuus on jo 50 litraa tai enemmän, tarjoaa jo enemmän käyttömahdollisuuksia. Paineilmatyökalut vaativat yleensä kompressorilta enemmän tehoja, joten kannattaa selvittää laitteiden yhteensoveltuvuus kompressoria ostaessa.

 

Mikä on käyttötarkoitus?

Kompressoreita voidaan käyttää lukemattomiin eri tarkoituksiin, mutta useimmiten niitä käytetään kodin urheiluvälineiden täyttämisessä, kodin remonteissa tai auton huoltamisessa. Jos haluat käyttää kompressoria esimerkiksi rivitalon remontissa, voit valita kompressorin, jota on helppo kantaa ja joka on hiljaisempi kuin muut vaihtoehdot. 

Huomioithan kompressoria ostaessa, että osa malleista sopii verkkovirtaan ja osa kompressoreista vaatii kolmivaihevirran.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vinkkejä käyttöön:

Kompressorin huolto on tärkeää, koska kompressorin säiliö kerää sisälleen vettä. Jos säiliötä ei tyhjennetä ja se pääsee ruostumaan, säiliö saattaa lopulta jopa räjähtää. Jos siis säilytät kompressoria kylmässä tilassa, tyhjennä säiliö ennen varastoimista. Muista myös päästää paineilma pois laitteesta. Näin varmistat laitteen turvallisen säilytyksen sekä käyttöönoton säilytyksen jälkeen.


<< Edellinen

Pöytäsirkkeli

Pöytäsirkkeli

Seuraava >>

Polkupyörän kausihuolto

Polkupyörän kausihuolto