Thulen polkupyörätelineet autoihin

Julkaistu: 27.05.2022

Miten valita autoon oikeanlainen polkupyöräteline?

 

Haluaisitko pyöräsi mukaan reissulle? Thulella on useita eri vaihtoehtoja polkupyörien kuljetukseen. Välillä oikeanlaisen telineen valinta onkin hankalaa, joten tässä ohjeet miten löydät juuri sinun tarpeisiisi sopivan pyöränkuljetustelineen. Telineet kiinnitetään joko vetokoukkuun, katolle kattotelineisiin tai auton takaluukkuun. Peräkoukkuun kiinnitettävät telineet ovat pääsääntöisesti monipuolisimpia, joten sitä kiinnitystapaa suositellaan ensimmäiseksi, jos autosta löytyy vetokoukku. Jos vetokoukkua ei löydy seuraava valinta on katolle kiinnitettävä pyöräteline, johon pyörät saa tukevasti kiinni. Telineet kuitenkin vaativat kattokaiteet, joten jos autossasi on jo kattokaiteet valmiina, voi tämä olla hyvin ensimmäinenkin vaihtoehtosi. Viimeisenä on auton takaluukkuun kiinnitettävät telineet, jotka on tarkoitettu lähinnä satunnaiseen pyörien siirtelyyn ja näihin telineisiin ei voi laittaa kovin painavia pyöriä. 

Telinettä valittaessa kannattaakin miettiä pyörien yhteispaino. Telineissä on kerrottuna maksimi kantokyky, joka voi nousta jopa 60 kg asti. Pyöräkohtaiset painorajat ovat telineissä jopa 30 kg asti, joten sähköpyörät ja läskipyörätkin mahtuvat hyvin kyytiin. Kuitenkin painorajan noustessa myös telineiden hinnat nousevat. Thulen tuotteet ovat kuitenkin pitkäikäisiä ja kestäviä, sekä varustettu pitkällä takuulla, joten kannattaa miettiä myös tulvaisuuden pyörähankintoja telinettä valittaessa. Jos suunnitelmissa on hommata sähköpyöriä tai fatbikejä, kannattaa valita jo nyt sellainen teline, joka mahdollistaan näidenkin kuljetuksen.

 

Katso täältä kaikki Thulen polkupyörätelineet!

 

Vetokoukkuun asennettavat polkupyörätelineet

 

Vetokoukkuun kiinnitettävien telineiden helppous on suuri plussa. Nostat telineen vain vetokoukkuun ja asetat pyörät paikoilleen. Tähän suoritukseen ei kovin montaa minuuttia mene! Jos autostasi löytyy vetokoukku, niin melkein aina voi suositella vetokoukkuun kiinnitettävää telinettä. Telineistä löytyy useita vaihtoehtoja 1-4 pyörän kuljetukseen. Ensimmäisenä tuleekin miettiä montako pyörää telineeseen tulee mahtua? Vetokoukkuun kiinnitettävän telineen kanssa pyörien purkaminen ja lastaaminen on hyvinkin vaivatonta, varsinkin verrattuna kattotelineisiin, joissa pyörät nostetaan korkealle. Thulen vetokoukkuihin kiinnitettävät pyörätelineet ovat kaikki varustettu kallistustoiminnolla, joka mahdollistaa myös takaluukun käytön, kun teline on paikoillaan.

 

 • + Pyörät helppo nostaa kyytiin ja pois
 • + Sopii erityyppisille pyörärungoille
 • + Mahdollisuus kuljettaa myös sähköpyöriä ja fatbikejä suuren kantokyvyn ansiosta
 • + Telineen kiinnitys ja pois ottaminen sujuvat ihan hetkessä
 • -  Takaluukun käyttö on hieman haasteellisempaa

 

 

Katolle asennettavat polkupyörätelineet

 

Katolle asennettavien telineiden ehdoton valtti on se, että takaluukun käytön edessä ei ole mitään esteitä. Kattotelineisiin pyörät kiinnitetään joko rungosta, etuhaarukasta (myös läpityöntöakselista) tai renkaista. Katolle asennettavat telineet ovat suosittuja kevyiden ammattitason pyörien kanssa, jotka on helppo nostaa auton katolle. Jos autosi on hyvin korkea, voi katolle asennettavien telineiden käyttö olla hieman haasteellista.

 

 • + Vetokoukkua ei tarvitse asentaa
 • + Takaluukku jää vapaaksi
 • + Tarvitsee vähän säilytystilaa
 • - Painorajat saattavat tulla vastaan painavien pyörien kanssa
 • - Tarvitset kattotelineet
 • - Korkeisiin autoihin pyörien asennus voi olla hankalaa

 

 

Takaluukkuun kiinnitettävät polkupyörätelineet

 

Takaluukkuun asennettavat polkupyörätelineet on suunniteltu autoihin, joissa ei ole kattotelineitä tai vetokoukkua, tai niitä ei haluta asentaa. Telineet ovat suhteellisen näppärän kokoisia, joten niitä on helppo säilyttää. Tallaiset telineet ovat erittäin toimiva ratkaisu, kun pyöriä kuljetetaan vain satunnaisesti.

 

 • + Ei tarvetta kattotelineille tai vetokoukulle
 • + Tarvitsee vähän säilytystilaa
 • - Ei sovellu kaikkiin autoihin
 • - Ei sovellu painaville pyörille

 


<< Edellinen

Thulen kattotelineen valinta

Thulen kattotelineen valinta

Seuraava >>

Thule avain hävinnyt?

Thule avain hävinnyt?