Ulkoporealtaan hoito

Julkaistu: 16.05.2022

 

Ulkoporealtaan hoidon ei tarvitse olla raskasta ja vaikeaa! Virtasenkauppa.fi tarjoaa kattavan valikoiman tuotteita helppoon ulkoporealtaan hoitoon ja puhdistukseen nopealla toimituksella. Valikoimista löytyy ulkoporealtaan suodattimet monelle eri poreallas mallille, puhdistus- ja hoitoaineet, hoitovälineet, sekä testit ja mittarit vedenlaadun tarkkailuun. Vedenhoitoon löytyy herkkäihoisille myös erilaisia kloorittomia vaihtoehtoja. Verkkokaupastamme on saatavilla myös erilaiset ulkoporealtaiden lisätarvikkeet ja varusteet, kuten esimerkiksi niskatyynyt, portaat, vedenkestävät kaiuttimet, allasimurit ja vesilämpömittarit. Eikä pidä unohtaa näppärää liankerääjä ankkaa, joka imee itseensä vedestä öljyjä sekä kosmetiikkaa ja pidentää näin suodattimen käyttöikää!

 

Katso tästä kaikki tarvikkeet ulkoporealtaisiin!

 

Helppo ulkoporealtaan hoito 

 

Tärkeintä ulkoporealtaan hoidossa on vedenlaadun tarkkailu. Vedenlaadusta selviää paljon jo silmämääräisesti tarkkailemalla. Jos vesi haisee pahalta, on sameaa tai vaahtoaa, ei siinä ole kaikki kunnossa. Tällöin kannattaa tarkistaa ulkoporealtaan veden pH-arvo. pH-arvo voidaan tarkistaa helposti pH-testiliuskalla tai mittarilla. Sopiva pH-arvo on 7,2-7,6 ja sen säätäminen onnistuu pH:ta nostavalla tai laskevalla pH:n säätöaineella. Sopivan pH-arvon ylläpitäminen on tärkeää, koska väärä pH estää hoitoaineita toimimasta. Jos hoitoaineet eivät toimi, on vesi likaista ja altaan osat voivat vaurioitua. Liian korkea pH saattaa ärsyttää uimarin silmiä ja ihoa. Ulkoporealtaan vedestä on hyvä mitata säännöllisesti myös vapaan kloorin ja kokonaiskloorin pitoisuuksia. Liian korkea klooripitoisuus voi sekin helposti ärsyttää ihoa ja silmiä.

 

Viikottaisessa hoidossa lisätään ulkoporealtaaseen kloorillinen tai klooriton vedenhoitoaine. Hoitoaineita löytyy nestemäisessä muodossa ja tabletteina. Säännöllisellä happi- tai klooritablettien käytöllä huolehditaan helposti altaan desinfioinnista. Jos käytät happitabletteja, lisätään niitä klooria useammin, 3-4 päivän välein. Muista laittaa tabletit aina niille sopivaan tabletti-annostelijaan, eikä suoraan porealtaan pohjalle, niin altaan pinnat eivät vaurioidu.

Porealtaan suodattimet pestään suodattimen pesuaineella vähintään kerran kuukaudessa ja vaihdetaan noin kerran vuodessa, riippuen altaan käyttömäärästä ja suodattimen laadusta. Verkkokaupassamme myytävät suodattimet ovat aina laadukkaita ja alkuperäistä vastaavia. Kaikkein yksinkertaisin tapa puhdistaa suodatin on suihkuttaa se läpikotaisin suodattimen puhdistussuihkeella, antaa aineen vaikuttaa muutaman minuutin ja huuhdella huolella.Toinen helppo tapa on täyttää ämpäri vedellä ja lisätä suodattimen pesuaine. Suodattimen voi upottaa veteen ja antaa pesuaineen vaikuttaa jonkin aikaa. Tämä jälkeen suodattimen huolellinen huuhtelu ja valmista on. Suodattimen pesuun on olemassa myös erittäin näppärä suodatinpesuri.

Ulkoporealtaan vesi kannattaa vaihtaa 2-6 kertaa vuodessa käyttömäärästä riippuen. Noudata kuitenkin aina allasvalmistajan ohjeita! Veden vaihdon yhteydessä pestään myös kaikki ulkoporealtaan pinnat ja putkistot huolellisesti. Aloita putkistojen puhdistus annostelemalla vanhan veden sekaan putkiston puhdistusaine ja laita pumput päälle. Putkistot puhdistuvat kuin itsestään, kun vettä kierrättää noin vartin ajan. Tyhjennä allas vedestä kun putkistot on puhdistettu. Pinnat voidaan pestä esimerkiksi hommaan sopivalla sienellä tai liinalla. Porealtaan eristekansi kannattaa huoltaa parin kolmen kuukauden välein kannen hoitoaineella. Hoitoaine pitää kannen materiaalin hyvänä ja ehkäisee naarmuuntumista. Kun koko ulkoporeallas on puhdistettu, täytetään se uudestaan puhtaalla vedellä.

 

Tarvittaessa, eli esimerkiksi mahtavien allasbileiden jälkeen, kannattaa ulkoporealtaaseen tehdä shokkiklooraus. Shokkiklooraus tehdään noin kolminkertaisella määrällä klooria, kuin mitä normaalisti käyttäisi. Vettä kannattaa shokkikloorauksen aikana kierrättää kansi auki, jotta kloori pääsee haihtumaan. Shokkikloorauksen jälkeen täytyy odottaa muutama tunti ennen ulkoporealtaaseen menoa ja klooripitoisuus kannattaa aina tarkistaa mittarilla.

Vinkit ja ohjeet ulkoporealtaan hoitoon

  1. Poista irtoroskat ulkoporealtaasta jokaisen käyttökerran jälkeen, etteivät ne turhaan tukkisi suodattimia.
  2. Lisää viikoittain vedenhoitoaine tai klooritabletti tai 3-4 päivän välein happitabletti, jotta vesi säilyy puhtaana.
  3. Pese kuukausittain ulkoporealtaan suodattimet suodattimen pesuaineella.
  4. Vaihda vesi 2-6 kertaa vuodessa ja pese vaihdon yhteydessä putkistot ja kaikki ulkoporealtaan pinnat.

Muista myös:

Jos poreallasta käytetään paljon ja suurella joukolla, täytyy sen vedenlaatua tarkkailla useammin! Huolehdi myös altaan ulkopuolen siisteydestä ja putsaa ulkoreunat ja kansi säännöllisesti. Pidä altaan päällä kantta aina silloin, kun se ei ole käytössä. Käytä ulkoporeallasta vain puhtaana, käy pesulla aina ennen altaaseen menoa! Lika, rasva ja pesuaineet kerrostuvat suodattimeen ja tekevät vedestä epämiellyttävää ja sameaa. Kunnollinen altaasta huolehtiminen pidentää ulkoporealtaan käyttöikää ja tekee kylpemisestä nautittavaa.

 

Katso tästä kaikki tarvikkeet ulkoporealtaisiin!

 


<< Edellinen

Ohjeet vesipumpun valintaan

Ohjeet vesipumpun valintaan

Seuraava >>

Thulen kattotelineen valinta

Thulen kattotelineen valinta