Hondaudi - itse tehty rata-auto

Julkaistu: 27.01.2022

Joensuun moottoripajan nuorten projekti Hondaudi

Hondaudi on projekti jonka ovat suunnitelleet Joensuun moottoripajan nuoret ja ohjaajat. Osia Hondaudiin on yhdistelty mm. Audista, Renaultista, John Deerestä, Toyotasta ym, josta johtuen alkuperäinen auto on nimetty uudestaan. Hondaudi valikoitui nimeksi, sillä pajasta löytyi edellisen vuokralaisen jäljiltä mm. Audin keulamuovit, jotka pelastettiin romukuormasta ja soviteltiin Hondan keulamuovien tilalle.

Lähtökohtana projektille on siis ollut lahjoituksena saatu Honda, joka noin vuonna 1997 on lähtenyt tehtaalta Accordina. Näitä saatiin samalla kertaa lahjoituksena kaksi, joista huonompikuntoinen toimi ensialkuun osienluovuttajana ennen paaliin päätymistään. Siitä jäi pajalle muistoksi rekisterikilpi seinälle ja (vara)moottori nurkkaan.

 

 

Projektin idea on muokata valtakunnallisten moottoripajojen ajopäiviin kelpaava, sovelletuilla jokkissäännöillä toteutettu kisa-auto. Sen vuoksi Hondaudiin on rakennettu mm. asianmukainen turvakehikko. Lisäksi turvatankki ja -istuin monipistevöineen kuuluvat reseptiin. Jos korona ei olisi sotkenut ajopäivien pitoa, olisi Hondaudi käynyt jo ainakin Kajaanissa ja Pieksämäellä. Valitettavasti nämä ajopäivät on jouduttu perumaan tautitilanteen vuoksi.

 

 

Projektiin on saatu paljon lahjoituksia, mm. talvikäyttöön soveltuvat piikkirenkaat, metsäkoneen työvalot, ym. pisteosaa. Virtasenkauppa.fi on sponssannut Joensuun moottoripajaa Timcon apukäynnistimellä sekä CRX OBD-lukijalla.

Huimaavan hieno maalipinta on tehty ns. omana työnä vesiohenteisella peltikattomaalilla ja maaliteloilla.

 

 

Hondaudia ovat olleet rakentamassa Joensuun moottoripajan kävijät ja vapaaehtoiset ohjaajat. Suuri osa nykyisistä pajalaisista opiskelee Riverian ammattikoulussa mm. autopuolella ja ovat tuoneet osaamistaan ja ideoitaan projektiin suorastaan kaksin käsin.

 

 

Hondaudin teko on ollut nyt syyskaudella hieman jäissä, sillä etusijalla on ollut pajan Project: KA, jota on kunnostettu vuosien seisonnan jälkeen takaisin tiekuntoon. Ka on tarkoitus jättää ns. pajan autoksi. Kevätkauden alkaessa Hondaudi otettaan taasen nosturille ja tehdään viimeistelyt, tähtäimenä kevään ja kesän ajopäivät.

 

 

Virtasenkauppa.fi tuki rakentajaa 190 eurolla. Lähetä oma tukihakemuksesi täältä.


<< Edellinen

Pikku Kubotan muutosleikki 4x4

Pikku Kubotan muutosleikki 4x4

Seuraava >>

Sähköllä kulkeva sohva

Sähköllä kulkeva sohvaOlethan liittynyt jo Härvelipostin tilaajaksi? Tilaajana saat ensimmäisenä tiedon uusista julkaistuista härveleistä. Tilaa härveliposti >>

Oletko suunnittelemassa uutta härveliä? Voisimmeko olla avuksi? Lue lisää härvelihakemuksesta >>