Team Sika Racing - ruohonleikkureiden LeMans

Julkaistu: 05.01.2021

 

 

 

Blogikirjoituksen pohjalta löydät vielä videon siitä, miten leikkuri käyttäytyy valmiina.

 

Virtasenkaupan ja Ihme härvelien pojat haluavat jo tässä vaiheessa toivotella Team Sika Racingin pojille onnea, menestystä ja pehmeitä pakaroita tuleviin kilpailuihin.

Senkin nerokkaat sekopäät :)

 

 

Kyseessä on siis Murray leikkurista omassa tallissa väännetty kilpuri. Elikkä pyhässä yksinkertaisuudessaan kyseessä leikkurilemanssiin vakio-pro luokan kilpuri.  

 

 

Työkaverin kanssa vuosi takaperin puolivakavasti mietittiin että olisi mukava laji kokeilla ja torista sattuikin silmään halpa romu Murray 11/30 ja siitä se ajatus lähtikin. 

 

 

Murrayn runko pääsi täysin osiksi, hiekkapuhallukseen ja pinkin värin niskaansa. 

 

 

Pian siihen löytyikin 12.5 heppanen kone alkuperäisen 11 heppasen tilalle, hydraulikäsijarrua mönkijästä peräisin, lukkoperä, jalkakaasu mönkijän kaasukahvasta, luisin ralliruoria yms.

 

 

Hihnapyörillä muutettu välitykset kulkee noin 60km/h ja kiihtyy kiitettävästi. Oikeastaan suurimmat vastoinkäymiset oli saada hihna pysymään kovilla kierroksilla ja vaihteita ajossa vaihtaessa pysymään paikoillaan.. Mutta siitäkin selvittiin kun hyödynsi leikkuupöydästä jääneet hihnapyörät ja teki niistä lisää ohjureita hihnalle.

 

 

Ohjauksen osia ja perän kiinnitystä paranneltu ja vahvistettu senverran mitä lajin säännöt antaa myöten. 

 

 

Hyvin pitkälti renkaita vaille valmis kilpuri. Ei renkaita kehtaa vielä laittaa alle, kun ei tiedä salliiko tämä korona talven aikana järjestettäväksi kilpailuja. Suotta ei lähdetä nastoittamaan hyviä renkaita, jos ei kisoja ajeta kun vasta kesällä :D

 

 

Pääpiirteittäin kaikki on kuitenkin ihan ruohonleikkurimallia siis edelleen. 

 

 

Varmaan joutuu avoimeen luokkaan tekemään myös kilpurin kun pääsisi tällä ensin kunnolla lajiin kiinni. Vahva epäillys että korona lyttää alkuvuoden kisat ainakin. Jokatapauksessa villi peli ja opetuttaa kuskiaan hetken aikaa :D 

 

 

Niin kuin videolta näkyy!

 

-teamsikaracing Tapio & Tomi

 

Virtasenkauppa.fi tuki rakentajaa 220 eurolla. Lähetä oma tukihakemuksesi täältä.

 


<< Edellinen

Boombox

Boombox

Seuraava >>

Pikku Kubotan muutosleikki 4x4

Pikku Kubotan muutosleikki 4x4Olethan liittynyt jo Härvelipostin tilaajaksi? Tilaajana saat ensimmäisenä tiedon uusista julkaistuista härveleistä. Tilaa härveliposti >>

Oletko suunnittelemassa uutta härveliä? Voisimmeko olla avuksi? Lue lisää härvelihakemuksesta >>